Vecka 7

Hej 4C och alla vårdnadshavare!

Fredag den 16/2 är det vinteridrottsdag på skolan. 4C och åk 6 kommer gå 08.30 från skolan till Zinkensdamm tillsammans med Amanda, Emily och Mattias där vi under förmiddagen kommer att åka skridskor. Vi kommer att åka utomhus så tänk på att ta varma kläder på/med er. Föräldrar är välkomna, det kan alltid vara bra att vara många för att hjälpa barnen på med skridskorna. Hjälm är obligatoriskt! Vi vill också påminna er om att slipa skridskorna, det blir mycket roligare att åka då. Klubba och puck/ boll tillåtet på del av planen. Tyvärr finns inga låneskridskor/ hjälmar att tillgå. Elever som inte har skridskor går till närliggande park med pedagog som ej är med på isen. Vi kommer att åka skridskor till ca 10.30 och sedan promenera tillbaka till skolan och äta lunch i matsalen. Barnen får gärna ta med sig frukt, dryck och något mellanmål om dem vill.

Onsdag den 21/2 ska de elever som anmält sig i åk 4 åka till Hammarbybacken och åka skidor. Eleverna kommer att åka tillsammans med Zeffer, Nicklas, Kalle, Mattias, Martin och Maria AH. Eleverna kommer att åka ifrån skolan ca 08.30 och beräknas vara tillbaka på skolan ca 15.00. Elever som inte har anmält sig till skidor kommer att ha friluftsliv med bland annat långpromenad  tillsammans med Amanda och Emily. De eleverna samlas i 4C:s klassrum klockan 08.30. Alla elever ska den dagen ha med sig matsäck.

Matteläxa: Vi kör en vecka till med Uppställning i de fyra räknesätten då många kände att de inte hunnit befästa alla fyra räknesätten.

Matematik: Under veckan har vi tränat mycket på uppställning i de fyra räknesätten och vi har börjat arbeta lite lätt med kapitel BRÅK. Vi kommer arbeta med kapitlet fram till sportlovet. Prov på kapitlet är måndag den 5 mars. Det vi kommer arbeta med här i skolan och det som kommer på provet finns beskrivet på sidorna 6, 10, 14, 18 och 22.  

NO: I veckan har vi arbetat med densitet och vi har undersökt vad som kan flyta eller sjunka i vatten. Nästa vecka kommer vi att lära oss om kretslopp (både vattnets och atomernas).                                                      /Amanda

SO/ SVENSKA: I tisdags var eleverna på bio och såg filmen Elina – som om jag inte fanns. Den har vi arbetat vidare med i klassrummet. Vi har bland annat jobba med filmer och böcker budskap utifrån filmen och pratat om symbolik. De har fått arbeta med känslor som beskrivs i filmen och pratat om känslor som de själva upplevt som en del i Identitetsarbetet. Efter filmen diskuterade barnen symboliken som fanns i filmen. Återkommande är ett träd som symboliserar Elinas sorg. De har tillsammans skapat ett stort träd och hängt upp de saker och känslor som de behöver för att må bra skrivna på blad utifrån deras arbete med barnkonventionen och barns rättigheter.

De har även läst vidare i sin gemensamma läsecirkel bok ”De försvunna” och jobbat med sin läsförståelse och börjat skissa på egna annonser i svenskan.

/Emily

ENGELSKA: Alla i klassen har fått låna en skönlitterär bok på engelska som heter The white fox. Eleverna får öva på att leta efter översättningar av engelska ord på egen hand, i ordböcker och på Google translate. På det sättet lär vi oss en massa nya ord, meningars uppbyggnad, samt att vänja oss vid att läsa och förstå texter på engelska. Vi har även gemensamma diskussioner om vad boken handlar om.

Till måndagen den  12/2 är det ny glosläxa. Det går att öva på glosorna på glosmaskinen Right on 4. Gå in på datafilen nedan, vidare till avsnittet som heter Routines and habits och kapitlet Before school.

Nästa vecka kommer vi att repetera hur man säger hur mycket klockan är på engelska.

http://digitalt.liber.se/glosmaskin/#/right_on_4

 

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s