Vecka 8

Hej 4C och alla vårdnadshavare!

Skiddag för åk 4 åka i Hammarbybacken. All information om den dagen finns i förraveckans blogginlägg eller på Zeffers idrottsblogg.

Matteläxa: Ett papper med vinklar och geometriska figurer i 2D och 3D.

Matematik: Vi arbetar med kapitlet Bråk fram till sportlovet. Prov på kapitlet är måndag den 5 mars. Det vi kommer arbeta med här i skolan och det som kommer på provet finns beskrivet på sidorna 6, 10, 14, 18, 22, 26 och 30.  

NO: I veckan har vi arbetat med vattnets och atomernas kretslopp. Vi har också börjat förbereda oss för det skriftliga provet som kommer vara fredag vecka 10. Provet kommer vara liknande de tidigare vi haft under hösten. Eleverna ska kunna beskriva begreppen vi arbetat med (atom, molekyl, grundämne, kemisk förening och kemisk reaktion, ”ingenting försvinner, allting finns kvar”, vattnets faser och fasövergångar, lösning, blandning, ytspänning, densitet och kretslopp) samt kunna se samband mellan begreppen och beskriva sambandet/sambanden.                                                               /Amanda

SO: Under veckan har eleverna repeterat det som de lärt sig i samhällskunskap och förberett sig för testet de ska ha nästa vecka. De är ett test som inte behöver förberedas hemma.

SVENSKA: Eleverna har jobbat klart sina annonser.

/Emily

ENGELSKA:

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s