Vecka 11

Hej 4C och alla vårdnadshavare!

I torsdags hade vi kill- och tjejgrupper. Det fanns många frågor som eleverna ville diskutera. Bland dem att det förkommer utfrysning och grupperingar. Vi har pratat om detta, gjort övningar och diskuterat vad man kan göra om man upplever detta samt hur man kan ändra sitt beteende om man utsätter andra. Eleverna har pratat tillsammans med Emily och Amanda om vilket ansvar de också har vad gäller att vara en bra kompis och att släppa in varandra.

Vi skulle uppskatta om ni också har möjlighet att prata kring detta hemma.

Från och med onsdag den 21/3 och fram i slutet av maj kommer Amanda att ha med sig två VFU-studenter i skolan. Det är Agata som kommer tillbaka och gör sin sista VFU i sin utbildning och sedan är det Tanja som kommer och gör sin första VFU i sin utbildning. Vi ser verkligen fram emot detta! /Amanda

På måndag kommer Amanda och Emily att vara i Hammarbybacken tillsammans med åk 6. Mattias kommer att vara med 4C hela förmiddagen och sedan kommer Amanda att vara tillsammans med klassen samt några andra elever under eftermiddagen.

Matteläxa: Omkrets och area på olika figurer kommer kollas av på måndag då jag tyvärr inte hunnit det denna vecka. Ber verkligen om ursäkt för det. Ingen ny matteläxa till nästa vecka.

Matematik: Vi kommer nästa vecka att startat upp kapitlet om tal i decimalform.   

NO:  I veckan har eleverna haft no prov. Dem var verkligen duktiga! Nästa vecka hoppas jag att eleverna ska få tillbaka sina prov och dem kommer då också få med sig sina böcker med bedömningsmatriserna hem så att ni tillsammans kan se hur det går/gått för eleverna hitintills. Nästa vecka ska vi börja arbeta med Miljö. Eleverna ska få lära sig om olika energikällor, människans påverkan på miljön, vårt avfall, återvinning och mycket mer.

SO: Eleverna har påbörjat sitt arbete med geografi. De kommer att fördjupa sina kunskaper om Sverige. De ska känna till landskapen, våra större sjöar och berg samt några städer.

De kommer även att få utveckla sin sambandsförmåga och reflektionsförmåga genom ett arbete med återvinning och återanvändning. /Emily

SVENSKA: Fram till sommaren kommer eleverna att få fördjupa sina kunskaper om faktatexter. De kommer att få lära sig hur man skriver en återberättande text. /Emily

ENGELSKA: Till måndagen den  12/3 är det ny glosläxa. Det går att öva på glosorna på glosmaskinen Right on 4. Gå in på datafilen nedan, vidare till avsnittet som heter Saturdays.

http://digitalt.liber.se/glosmaskin/#/right_on_4

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s