Vecka 16

Hej 4C och alla vårdnadshavare!

Vecka 16 och 17 kommer vi att få besök av en prao-elev som heter Erik som går i åk 8 på Blommensbergsskolan. Han kommer följa oss lärare och elever och se hur vi har det i vår vardag här på Årstadalsskolan.

Vi vill bara informera er alla om att SVT nästa tisdag kommer att vara på skolan och göra ett reportage om en elev på lågstadiet.

Matteläxa: Inga fler matteläxor fram till sommarlovet då det nu är mina VFU-studenter som till stor del tar över undervisningen.

Matematik: Under de kommande veckorna ända fram till slutet av maj så är det Agata som till stor del kommer att vara ansvarig för matematiken i 4C. Hon kommer att planera, genomföra och utvärdera eleverna i samråd med mig. Fokus kommer att ligga på kap 3 och 4 i matteboken.                                          /Amanda

NO:  I veckan har vi inte haft någon no. Men nästa vecka kommer vi att ha desto fler pass. Vi kommer då att börja arbeta med sortering. Vi utgår ifrån häftet som alla elever har fått. Eleverna kommer också att få en no-läxa som ska lämnas in senast onsdag den 9 maj.                                                                                /Amanda

SO: Kommande veckorna kommer eleverna att arbeta i ett SO & NO integrerat arbetsområde kring hållbar utveckling och miljö. De kommer att få träna på sin reflektions-, analys- och sambandsförmåga genom att diskutera, titta på filmer, läsa faktatexter i grupp samt jobba enskilt.

SVENSKA: Eleverna fortsätter arbete med att skriva faktatext. Denna vecka har de tränat på vad en bra inledning ska innehålla. De har även börjat träna på grammatik. I år fyra är målet att de ska vara bekanta med och kunna substantiv, verb och adjektiv. /Emily

ENGELSKA: Till måndagen den  16/4 är det ny glosläxa. Det går att öva på glosorna på glosmaskinen Right on 4. Gå in på datafilen nedan, vidare till avsnittet som heter On the beach.

http://digitalt.liber.se/glosmaskin/#/right_on_4

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s