Vecka 18

Hej 4C och alla vårdnadshavare!

Matematik: Under de kommande veckorna ända fram till slutet av maj så är det Agata som till stor del kommer att vara ansvarig för matematiken i 4C. Hon kommer att planera, genomföra och utvärdera eleverna i samråd med mig. Fokus kommer att ligga på kap 3 och 4 i matteboken.                    /Amanda

NO:  Vi har börjat arbeta med Teknik och brokonstruktion. Vi har varit nere vid kajen och tittat på broar och deras uppbyggnad, material och form. Nästa vecka ska eleverna få börja bygga egna broar och dokumentera allt i en loggbok. Vi utgår ifrån häftet som alla elever har fått. Glöm inte lämna in läxan senast 9 maj.                                                                                 /Amanda

SO: Eleverna har avslutat sitt arbete i geografi med ett test på världsdelarna (begreppsförmåga) samt två frågor där jag tittar på deras reflektion- och sambandsförmåga.

Fram till sommaren kommer eleverna att arbeta med att förstärka gruppens sammanhållning. De kommer att arbete i ett projekt som heter Resan. I arbetet kommer de att resa runt jorden i båt och skicka vykort till familj och vänner hemma i Sverige. Båten kommer att förlisa och de kommer att hamna på en öde ö tillsammans. De ska arbeta med samarbetsövningar både praktiskt men även i skrivform.

De kommer att få skriva dikter, vykort, skriva dagbok mm. Projektet knyter an till den högläsningsbok som de haft under våren som har skildrat ett gäng ungdomar som varit försvunna i en skog.

/Emily

SVENSKA: Arbetet med satsdelarna fortlöper och eleverna har under veckan jobbat med adjektiv. Eleverna arbetar vidare med sina bokrecensioner av ”De försvunna” samt skriver återberättande texter om olika ämnen så som deras helg, frukosten igår mm.

/Emily

ENGELSKA:

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s